Over Wil&Weg

Willy Rullmann

stembevrijder, geestelijk verzorger, predikant

Ik (Wil) ben geboren in 1958 te Vlagtwedde in het zuidoosten van Groningen. Mijn wieg stond in een pastorie, dus heel verbazingwekkend was het niet (of juist wel?) dat ik theologie wilde gaan studeren. Dat gebeurde in Kampen, waar ik al snel de liefde vond in een medestudent, Ruurd van der Weg. We trouwden in 1978 en gingen samen de pastorie in. Van 1982 tot 1988 dienden we de gemeenten in Witmarsum-Schraard en Pingjum-Zurich (daar werden onze twee kinderen geboren) en vanaf 1988 stonden we samen in Nieuwkoop.
In 1993 maakte ik de overstap van gemeentepredikant naar geestelijk verzorger in het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Daar heb ik gewerkt tot eind 1996, toen een burn-out me dwong te stoppen.
Sinds eind 2003 werk ik een paar uur per week als geestelijk verzorger in ThamerThuis, een bijna-thuis-huis in De Kwakel. Ook heb ik sindsdien veel mensen thuis begeleid in de laatste fase van hun leven, of na het overlijden van een geliefde.

Ik ben altijd al veel met zingen bezig geweest. Sinds mijn tiende ben ik bijna aldoor lid geweest van een of meer koren of zanggroepen. In 2010 maakte ik kennis met de benadering van zingen, die stembevrijding heet, een begrip dat door Jan Kortie in de wereld is gebracht. Zijn onorthodoxe, vrolijke en tegelijk diepzinnige manier van werken heeft mij met hart en ziel gegrepen. Na een aantal leerjaren gevolgd te hebben, heb ik in 2015 de opleiding tot stembevrijder afgerond.

En ten slotte ben ik sinds vorig jaar oma van een prachtige kleindochter!

Enkele opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
– Klinisch Pastorale Vorming (KPV) op Reinier van Arkel in Vught
– Opfriscursus KPV op Zon en Schild in Amersfoort
– Cursus ‘Begeleiden van stervenden en rouwenden’
– Cursus ‘Werken aan de spirituele dimensie in de palliatieve zorg’
– ‘Ode an die Freude’ – opleiding aan de Academie voor Stembevrijding

Lees de blogberichten van Willy >
Lees de Wil&Weg nieuwsbrief >

Ruurd van der Weg

coach, supervisor, predikant

Ik (Weg) ben in 1956 geboren te Holwerd in het noorden van Friesland. Na mijn universitaire theologiestudie in Kampen heb ik als protestants predikant in drie gemeentes ‘gestaan’: Witmarsum – Schraard/Pingjum – Zurich (1982-1988), Nieuwkoop (1988-1995) en Uithoorn (1995-2002). Daarna ben ik krijgsmacht-predikant geworden. In die functie heb ik drie jaar bij de Koninklijke Marine in Den Helder gewerkt en zeven jaar in het Militair Vormingswerk (Huize Beukbergen te Huis ter Heide). Van 2012 tot en met 2016 was ik geestelijk verzorger bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

Eind 2016 heb ik met ‘functioneel leeftijdsontslag’ Defensie verlaten. Sinds 1978 ben ik getrouwd met Willy Rullmann. We kregen samen  twee kinderen en een kleindochter. Ik werk als oproepkracht in de plaatselijke boekhandel van Uithoorn. Verder ben ik o.a. voorzitter van de Sectie Muziek van de Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU).

Enkele opleidingen en trainingen die ik gevolgd heb:
– Klinisch Pastorale Vorming (KPV) op Zon en Schild, Amersfoort
– Samenwerkings Proces Begeleiding (SPB) op Huize Beukbergen
– Traumaverwerking bij Instituut voor Psychotrauma
– DISC – Persoonlijk Profiel bij Persolog
– Menselijke Dynamieken bij Obruni
– Leergang Interventiekunde (LIK) bij IGOP
– Introductieweek Contextueel Pastoraat
– Leergang Begeleidingskunde (tweejarige opleiding tot supervisor) bij GITP-PAO

Behalve als coach, supervisor en geestelijk begeleider ben ik ook beschikbaar als onafhankelijk gespreksleider en dagvoorzitter. Zo heb ik in 2014 en 2018 het plaatselijke lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen geleid en was ik in 2018 informateur van de nieuw te vormen gemeenteraad.

Lees de blogberichten van Ruurd >
Lees de Wil&Weg nieuwsbrief >